PokerStars satsar stort på att öka sitt marknadsvärde

ronaldo pokerstars

PokerStars har sedan starten 2001 tagit världen med storm och är nu ansett som den ledande onlinesidan när det kommer till poker. De erbjuder väldigt många former av poker inklusive de stora Texas hold ’em och Omaha. De har även över 15 000 spelare som dagligen sätter sig runt virtuella pokerbord med inställning att vinna stort.

Men med den digitala revolutionen som tog fart så märkte de av att andra företag satsade stort på att bli världsledande inom pokerscenen. Detta gjorde att de var tvungna att marknadsföra sig till den breda massan. Och som de gjorde de. Under maj 2015 tog de in en ambassadör vid namn Cristiano Ronaldo.

Ville nå ut till den bredaste publiken på internet

När de säkrade Cristiano Ronaldo till sitt team så fick de inte bara världens bästa fotbollsspelare som har flertalet troféer i sitt skåp utan även en publik som fåtal kan mäta sig med. När Cristiano Ronaldo gick ut med nyheten på sin Facebook-sida så nåddes detta av hisnande 103 miljoner människor och ytterligare 35.5 miljoner på mikrobloggen Twitter. Lägg också till att bara några veckor innan så lyckades de även landa den numera PSG-spelaren Neymar Jr till sitt team vilket också fick en väldigt stor spridning på sociala medier.

Men efter denna nyhet så var det många som stod frågande till varför just Cristiano Ronaldo valde att bli ambassadör för en spelsida på internet så svarade han att han började spela poker för några år sedan och älskar tävlingen, strategin och det roliga i spelet. Med detta sammarbete så ser jag framemot att ta mitt pokerspelande online och kunna spela mot mina fans. Och även om fotboll är min hela värld så har alltid poker varit mitt spel. Jag är väldigt spänd över att tillhöra PokerStars teamet.

Denna nyhet möttes av stor kritikstorm

Efter att nyheten kablades ut överallt så var det stora och högljudda röster som ekade för att detta var en skam för Cristiano Ronaldo. Många sa sig tappa mycket av respekten för honom då han ska vara en förebild för så många ungdomar runt om i världen och att bli en ambassadör för en pokersida på internet gör att många kommer spela i hopp om att möta honom vilket leder till att man antingen förlorar pengar eller att det skapar ett beroende. Denna storm avtog ganska så omgående då de inte fick någon respons på sin kritik och det spädde på den redan rådande ställningen man tycks ta mot Cristiano Ronaldo: antingen hatar du honom eller så älskar du honom.

Spela inte för chansen att möta Ronaldo på poker

Om du är ett stort fan av Cristiano Ronaldo och vill göra allt för att komma i kontakt med honom så ska du tänka dig för innan du sätter dig runt ett virtuellt pokerbord och hoppas att en av dina motståndare är superstjärnan. Du måste komma ihåg att du ska spela för att du tycker det är kul och aldrig för pengar du inte har råd att förlora. Märker du av att så är fallet så är det rekommenderat att prata med någon om det i ett försök till att sluta spela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *